Hyvät tavat – hevoskoulutuksen perusasiat

Ground Manners – Yleiskatsaus

Hevoskoulutuksen menestys on maasta käsin tehtävässä työssä. Hyvä, pitkäaikainen suhde sinun ja hevosesi välillä on rakennettu alusta alkaen, kirjaimellisesti. Maanomaiset käytöstavat ovat sitä, että opetat hevosellesi kuinka käyttäytyä ihmisten kanssa ja että olet hänen suojelijansa ja ystävänsä. Nämä kaksi kulkevat käsi kädessä rakentamalla johtajuuden kunnioitusta ja luottamusta. Aika, joka on varattu kunnollisen perustan rakentamiseen luomalla hallinta kentällä, on vaivan arvoista.

Miksi haluat vaivautua maanläheisiin tapoihin? No, turvallisuuskysymykset ovat hyvä alku. Kouluttamaton tai huonosti koulutettu hevonen, jolla on huonoja tapoja, kuten pureminen, potkiminen, kasvattaminen ja ryntäily (muun muassa), on vaarallinen. Hevonen voi tappaa ihmisen näillä käytöksillä. Hevonen voi vahingoittaa itseään esimerkiksi nostamalla ja hakkaamalla päätään matalaan kattoon. Hevoset lyövät itsensä ulos, leikkaavat päänsä naulaan tai terävään kulmaan ja vaativat ompeleita. Ajattele vaikka eläinlääkärilaskuja. Ja paniikki, jonka tunnet tässä tilanteessa. Tai ajattele oikeudenkäyntiä, jos hevosesi potkaisi jotakuta ja loukkasi häntä niin, että he eivät pystyneet työskentelemään. Näitä asioita tapahtuu. Hyvien maatapojen opettaminen hevoselle opettaa hevoselle, että nämä ovat ei-hyväksyttyjä ja tarpeettomia reaktioita.

Hevonen, joka ei pysy paikallaan, on vaara. Eräänä päivänä jäät kiinni väärästä paikasta, hän pelkää ja joku loukkaantuu. Hevonen, joka nojaa jatkuvasti sinuun ja tallaa (pian katkeavaa) jalkaasi, ei ole hauskaa. Hevonen, joka yrittää potkia, kun poimit hänen jalkansa, loukkaa sinua eräänä päivänä. Hyvät maankäyttötavat ovat hevosen opettamista kunnioittamaan henkilökohtaista tilaasi.

Hermostunut tai tottelematon hevonen on myös vaara. Hyppyinen hevonen, joka hätkähtää ja kaataa sinut, on vastuu. Hevonen, joka menettää mielensä ja yrittää juosta joka kerta kun näkee muovipussin, on enemmän kuin haitta. Maanomaiset tavat osoittavat hevosellesi, että pelottavat asiat eivät ole niin pelottavia, ja luottaa sinuun. Luottaa siihen, että sinä johtajana ja suojelijana pidät hänet aina turvassa.

Hyvät tavat maassa tekevät siirtymisestä ratsastukseen paljon sujuvampaa ja paljon yksinkertaisempaa. Olet oppinut lukemaan hevosesi tunteita tai mielialaa. Hän ei ole palvelijasi. Hän on kumppanisi. Hän on oppinut kiistattoman kuuliaisuuden. Tämän seurauksena ratsastustuntistasi tulee hauskempaa.

Kun käytät aikaa lujan perustan luomiseen, se tarkoittaa myös sitä, että koulutat hevosta, joka on halukas miellyttämään, jota on HELPPO KULUTTAA PITKÄN JULKAISIN, jonka kanssa on ilo työskennellä, etkä itsepäisen eläimen, joka aina esiintyy. . Kun päätät omistaa hevosen, sitoudut moneksi vuodeksi, joten haluat olla varma, että sinulla on hyvin käyttäytyvä ja helposti käsiteltävä hevosystävä.

Hevosesi maankäyttötapojen perusteet

Hyvien maatapojen opettaminen alusta alkaen johtaa hevoseen, jota on ilo omistaa, samalla kun pidät itsesi mahdollisimman turvassa. Maan tapojen vahvistaminen opettaa hevosesi:

* Katsoa sinulta johtajana, mitä tehdä, kun hän on epävarma tilanteesta (vähemmän todennäköistä, että hän on ujo, ujo tai tottelematon uusissa tilanteissa)

* Älä tungosta henkilökohtaista tilaasi (ei potkimista, puremista, lataamista, nojaamista, polkemista jne.)

* Vastaa asianmukaisesti siihen, mitä pyydät häntä tekemään

* Luota rauhallisesti ulkomaailmaan, koska suojelet häntä

* Pysy paikallaan kärsivällisesti

* Sido rauhallisesti

* Voit noutaa hänen jalkansa puhdistusta varten

* Anna sinun hoitaa hänet

* Hyväksy rauhallisesti, että sinut ohjataan, riimutetaan ja johdetaan

* Hyväksy satulautuminen liikkumatta

* Vältä nipistämistä, potkimista, panostamista tai kasvattamista saadakseen haluamansa

Kaikki tämä ENNEN kuin nouset hänen selkäänsä. On itse asiassa hyvä idea viettää aikaa uuden hevosen kanssa näiden perusasioiden omaksumiseen ennen kuin aloitat ratsastuksen. Huolimatta siitä, kuinka innokas olet todennäköisesti hyppäämään ja lähtemään, vietä muutama viikko tai jopa kuukausi työskennellessäsi maankäytön tavoilla. Se maksaa lopulta itsensä takaisin. Jos sinulla on vaikeuksia ratsastuksen kanssa, voi myös olla viisas ajansijoitus lopettaa ratsastus hetkeksi ja saada nämä perusasiat takaisin raiteilleen.

Joten miten juurrutat ne hyvät tavat hevosellesi? Ymmärtämällä kuinka hevosen mieli toimii. Sinun on opittava kuusi perusperiaatetta, jotka koskevat kaikkia hevostilanteita.

1. Toisto

Ei ole yleisesti tiedossa, että hevonen voi kestää noin 60 toistoa oppitunnista saadakseen sen. Oikein. Saattaa vaatia, että toistat täsmälleen saman oppitunnin 60 kertaa ennen kuin hevosesi ymmärtää, mitä yrität opettaa. Jos näet hevosesi kerran viikossa ja opetat saman oppitunnin joka kerta, voi kestää yli vuoden, ennen kuin hevosesi oppii sen. Tietenkin voit kokeilla oppituntia useammin kuin kerran harjoituksessa ja saatat nähdä hevosesi useammin kuin kerran viikossa, mutta hevosen tehokkaaseen kouluttamiseen tarvitaan AIKAA ja KÄRISRÄVYYSTÄ.

Hyvä uutinen on, että voit onnistua kouluttamaan hevosesi hyvään käyttäytymiseen missä tahansa tilanteessa. Tämä koskee kaikkia hevosia, olivatpa ne nuoria, vanhoja, aiemmin huonosti koulutettuja tai laiminlyönneissä ja väkivaltaisissa tilanteissa. Voit opettaa hevosesi johtamaan, lieventää aggressiivista käyttäytymistä ihmisiä ja muita hevosia kohtaan, opettaa hermostunutta hevosta olemaan rauhallinen ja päästä eroon hevosten oppimista huonoista tavoista, kuten kasvatuksesta, puremisesta ja potkimisesta. Kaikki tämä voidaan saavuttaa. Muista kuitenkin, että hevoskoulutus kestää niin kauan kuin se kestää. 60 toistoa on keskiarvo.

2. Ole hevosesi johtaja

Hevoset ovat laumaeläimiä ja ovat henkisesti valmiita katsomaan lauman johtajaa. Laumassa, joka on hevoselle luonnollinen tilanne, vallitsee nokkimisjärjestys (dominanssijärjestys). Ori ja lyijytamma ovat johtajia. Jokainen toinen hevosen alapuolella nokkimisjärjestyksessä etsii näitä kahta saadakseen selville, kuinka reagoida tietyssä tilanteessa. Jos johtajat ovat rauhallisia, muut ovat rauhallisia, jos johtajat juoksevat henkensä edestä, muu lauma on heidän takanaan. Johtajien tehtävänä on myös pitää silmällä vaaroja. Tai toisin sanoen johtajat viestivät muulle laumalle, mikä on vaarallista ja mikä turvallista. Muu lauma uskoo 100 % johtajiinsa. He seuraavat sokeasti. He eivät ajattele rationaalisesti tai omasta puolestaan. Tämä hevoskäyttäytyminen tekee hevosesta erittäin helpon koulutettavan.

Jotta voit käyttää tätä hevoskäyttäytymistä eduksesi, kun koulutat hevostasi, sinun on oltava hänen laumansa johtaja. Sinun TÄYTYY näyttää äänensävylläsi, kehonkielelläsi ja itseluottamuksellasi, että olet johtaja. Et esimerkiksi voi odottaa hevosen kävelevän rauhallisesti haukkuvan koiran ohi, jos olet itse peloissasi. Jos hevosesi ympärillä on tilanteita, jotka pelottavat sinua, sinun on oltava kekseliäs ja pohdittava, miten vältät tilanteen, jossa hevosesi näkee sinut heikkona. Jos hevosesi veloittaa sinua usein, vältä laukaisutilannetta, kunnes olet saavuttanut hallitsevan aseman muissa tilanteissa. Hanki ulkopuolista apua, jos tarvitset sitä. Hevonen painaa yleensä jopa 10 kertaa enemmän kuin ihminen, joten et voi odottaa hevosen lihaksia, kun se käyttäytyy sopimattomasti.

3. Johdonmukaisuus

Johtajana oleminen tarkoittaa myös nollatoleranssia hevosesi tunkeutumista henkilökohtaiseen tilaan tai pyyntöjesi tottelemattomuuteen. Laumassa nokkimisjärjestys kyseenalaistetaan usein. Pysy valppaana, sillä nokkimisjärjestys ei ole koskaan kiveen hakattu. Jos löysät, hevonen alkaa hallita sinua. Ole luja, johdonmukainen ja sitkeä soveltaessasi sääntöjäsi. Joko treenaat tai lopetat hevosesi harjoittelun joka hetki, kun olet hänen kanssaan. Huomioi pienet asiat. Sillä on todella väliä. Hevosesi testaa sinua pienillä tavoilla nähdäksesi, kuinka vakavasti olet. Jos et pidä paikkasi tilassasi tai hyväksyt myöhäisen vastauksen pyyntöön, menetät tehokkaasti hänen kunnioituksensa sinua kohtaan. ”Se on okei, en todellakaan tarkoita lopettamista sanoessani niin.” Tämä on sitten vihreä lippu hevosellesi kokeilla suurempia ja suurempia väärinkäytöksiä. Älä esimerkiksi anna hevosesi suudella sinua. Ei vain hygieniasyistä! Ei, jos annat kenenkään hevosen napostella tai suudella sinua, se lähettää hänet alas liukkaalle rinteelle puremistavan kehittyessä. Loppujen lopuksi purema on vain luja napostelu, eikö vain? Ja pureva ongelma ei ole sellainen, jonka kanssa et halua käsitellä. Kipeää sinulle ja vaikea päästä eroon. Tässä tapauksessa ei suudelmia, ei napostelua, ei puremista. Koskaan. Ole luja, johdonmukainen ja sitkeä soveltaessasi perussääntöjäsi. Absoluuttinen JOHDONMUKAINEN on avain nopeaan harjoitteluun. t se? Ja pureva ongelma ei ole sellainen, jonka kanssa et halua käsitellä. Kipeää sinulle ja vaikea päästä eroon. Tässä tapauksessa ei suudelmia, ei napostelua, ei puremista. Koskaan. Ole luja, johdonmukainen ja sitkeä soveltaessasi perussääntöjäsi. Absoluuttinen JOHDONmukaisuus on avain nopeaan harjoitteluun. t se? Ja pureva ongelma ei ole sellainen, jonka kanssa et halua käsitellä. Kipeää sinulle ja vaikea päästä eroon. Tässä tapauksessa ei suudelmia, ei napostelua, ei puremista. Koskaan. Ole luja, johdonmukainen ja sitkeä soveltaessasi perussääntöjäsi. Absoluuttinen JOHDONmukaisuus on avain nopeaan harjoitteluun.

4. Luottamus

Yksi suurimmista syistä, miksi hevosilta puuttuu hyviä maankäyttötapoja, on se, etteivät he luota eivätkä kunnioita heitä käsitteleviä ihmisiä. Luottamus ja kunnioitus kulkevat käsi kädessä, ja kun olet saavuttanut sen, loppu harjoittelusi on paljon helpompaa. Johtajana (missä ansaitset kunnioituksen) osa työstäsi on pitää hevosesi TURVALLISENA (missä ansaitset luottamuksen). Se on turvallista hänen näkökulmastaan, ei sinun. Saatat ajatella, että hän on täysin turvassa peräkärryssä, mutta jos hän ei ole koskaan ollut siinä, sinun on näytettävä hänelle, että menet siihen ja että muut hevoset ovat samaa mieltä siitä, että se on myös turvallista. Sinun tehtäväsi on todistaa hevosellesi, että riippumatta siitä, mitä hänen ympärillään tapahtuu, häntä ei vahingoiteta. Vihainen kiusaaminen ei auta. malttinsa menettäminen ei auta. Lyö hampaitaan purevalla, löi häntä odottamatta lantioon, tekee ääneen, äkilliset äänet ja odottamattomat eleet eivät myöskään auta. Kerro hevosellesi mahdollisimman paljon missä olet ja mitä teet. Ole rauhallinen, ole huomaavainen, ole hellä, ole kärsivällinen. Tämä polku johtaa hevosesi luottamuksen ansaitsemiseen, mikä on olennaista pitkälle ja onnelliselle suhteelle.

5. Ole hauskaa

Kukaan, edes hevonen, ei nauti kaikesta työstä eikä leikistä. Muista tehdä oppitunneistasi nautinnollisia. Tavoitteesi on kannustaa hevostasi odottamaan kanssasi hengailua. Se, mistä hevosesi pitää, on yksilöllistä, mutta useimpien hevosten vartalossa on paikka, josta he pitävät raaputtamalla tai hankaamalla. Tämä voi olla palkinto tottelevaisuudesta. Monet hevoset nauttivat oppitunnin henkisestä stimulaatiosta, jos sitä ei toisteta loputtomasti kerralla. Yli puoli tuntia yhdellä oppitunnilla kerralla on liikaa. 10 tai 15 minuuttia riittää. Ja hevoset pitävät monipuolisuudesta ”työssään”. Joten joskus mene ulos polkuajelulle, joskus hyppää, joskus työskentele kehässä. Sekoita se ja pidä mielenkiintoisena. Tylsä hevonen on kiukkuinen hevonen, ja jokainen huonolla tuulella oleva käyttäytyy todennäköisesti huonosti.

6. Mukavuus

Hevonen pitää mukavasta elämästä. Tämä tarkoittaa elämää, joka ei sisällä ärsytyksiä eikä kipua. Voit käyttää hänen inhoaan olla ärsyyntynyt harjoittelusi eduksesi. Pohjimmiltaan etsit kivuttomia mutta ärsyttäviä asioita, joita voit tehdä kannustaaksesi hevostasi tekemään niin kuin pyydät. Tärkeintä on poistaa ärsyttävä aine välittömästi, kun hevonen tekee mitä pyydät. Tekemäsi ärsyttävän asian lopettaminen on hänen palkkionsa siitä, että teet niin kuin pyysit. Tämä on tehokkain ja silti hellävaraisin tapa opettaa hevosesi tekemään mitä pyydät

Yksi esimerkki ärsyttävästä harjoittelusta on tekniikka, jota kutsutaan paineeksi ja vapauttamiseksi. Esimerkki paineesta ja vapautumisesta:

Jos halusit hevosesi kääntävän päätään vasemmalle, laitat kätesi riimuhihnaan ja vedät varovasti vasemmalle vain hieman. Heti kun hevonen alkaa kääntää päätään vasemmalle, päästä irti riimusta vapauttaen painetta ja ylistä hevostasi hiljaa. Jos hevosesi vetäisi sen sijaan oikealle, jatkaisit kevyen paineen kohdistamista vasemmalle, kunnes hevosesi suostuu, sitten päästät irti ja kehuisit uudelleen. Kärsivällisen ja johdonmukaisen toiston avulla hevosesi oppii, mitä pyydät. Tämä on pähkinänkuoressa paine- ja vapautusharjoitusmenetelmä, jota voidaan käyttää koko hevosesi harjoittelun ajan.

Nämä ovat siis 6 perusasiaa maankäyttötapojen opettamiseen. Toisto; Ole johtaja; johdonmukaisuus; Luottamus; Ole hauska; ja mukavuutta. Käytä näitä aina, kun olet hevosesi lähellä, niin olet matkalla moniin onnellisiin hetkiin.

Vaikuttava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *