Neljä tapaa opettaa hevosellesi kunnioitusta

Kunnioittaminen. Nämä seitsemän kirjainta ovat ehdottoman välttämättömiä onnelliseen, terveeseen ja nautinnolliseen suhteeseen hevosesi kanssa. Olipa näkemyksesi hevosesi kanssa tarkasta kouluratsastusta, pitkistä polkumatkoista tai tapahtumista, jos sinulla ei ole kunnioitusta maassa, et saa sitä satulassa. Hevosesi kunnioituksen saaminen on yksinkertainen ja olennainen osa hevosen omistamista, mikä auttaa sinua rakentamaan vahvan suhteen hevosen kanssa, ja se alkaa ymmärtämällä, miksi hevosesi on sellainen kuin hän on.

Hevosesi tarpeiden ymmärtäminen

Hevoset kuuluvat laumaan; Evoluutioteoriassa hevoset ovat saaliseläimiä, jotka hyötyvät numeroista. Juoksevassa laumassa petoeläimillä on vaikeuksia keskittyä ja kaataa yksittäinen eläin 20 hengen ryhmässä. Olennainen osa tätä laumaa on sen hierarkia. Jos vietät päivän katsomassa hevostasi laitumella muiden hevosten kanssa, näet jatkuvaa liikettä; Aluksi tämä liike saattaa tuntua satunnaiselta ja tarkoituksettomalta, mutta jos katsot tarkasti, huomaat, että kaikki liike alkaa yhdestä hevosesta, joka käynnistää ketjureaktion muiden joukossa. Hevoset liikkuvat ja vaihtelevat jatkuvasti ruohopaikasta heinäkasoihin ja kastelukaukaloon, laidunpomon liikuttamana. vaikka hevosesi voi suosia yhtä nurmiosaa tai laidunaluetta, pomo voi siirtää hänet pois halutessaan puristaen hänen korvansa ja laskemalla päätään, kenties käärmeellä, huojuvaa liikettä tai hampaat paljaana, liikkuen kohti haluamaansa erittäin terävällä energialla. Jos hevosesi ei liiku, kun hänelle esitetään nämä ilmeiset fyysiset merkit, pomo jatkaa fyysisiä toimenpiteitä, puremista tai potkimista saadakseen etsimästään reaktion. Jos hierarkiassa on hevosia alempana kuin pois siirretty hevonen, tämä hevonen siirtää toisen hevosen ja sitten toisen ja niin edelleen, kunnes ne kaikki ovat siirtyneet eri ruohoalueelle tai heinäkasaan.

Hallitsevan hevosen hierarkia on melko vakaa, mutta se voi muuttua; Jopa niinkin yksinkertainen asia kuin perhonaamion tai osallistumispeitteen pukeminen voi ravistaa laumaa ja aiheuttaa kiljuntaa, potkuja ja haasteita, kunnes tilanne rauhoittuu (joskus) uuden pomon kanssa. Niin epämukavalta kuin se ulkopuolelta näyttääkin, hevoset tuntevat olonsa turvallisemmaksi, kun he ymmärtävät, kuka on vastuussa ja mihin he kuuluvat lauman riveihin. Lyijyhevonen ei vain kerro, kuka syö mitä, milloin ja missä, vaan myös pitää silmällä petoeläimiä ja seuraa uusia varsoja; tämä hevonen hallitsee myös liikkeen nopeutta ja suuntaa siinä tapauksessa, että lauma joutuu pakoon saalistajaa.

Kahden hengen lauma

Hevosen tarve tuntea olonsa turvalliseksi osana lauman hierarkiaa ei vähene, kun olet vain sinä ja hevosesi, ja teillä kahdella on vain yksi turvallinen tapa muodostaa oma lauma: sinun on oltava pomo. Jos et vahvista itseäsi saavuttaen (ja säilyttäen) hevosesi kunnioituksen, sinusta tulee sellaisen hevosen omistaja, joka on (tai tulee ajan myötä) ruokinta-aikana, työnnettävä ohjattaessa, työntävä satulan alla ja työntävä yleensä. Lopulta sinulla on vaarallinen hevonen, johon ei voi luottaa maassa, eikä varmasti saa luottaa satulan alle. Hevosesi tarvitsee ohjausta ja ohjausta, ja jos hän ei saa sitä sinulta, hän olettaa olevansa vastuussa ja toimii sen mukaisesti.
Mistä aloittaa

Kun ajattelemme ensimmäisen hevosen hankkimista, useimmilla meistä on mielikuvat satuloista ja ratsastuksesta, laukkaamisesta avoimella pellolla aurinkoisena päivänä tai suorittamassa salamannopeaa tynnyrijuoksua tai kouluratsastuskuviota tai mutkitellessa auringon täpliä polkuja pitkin. metsään. Todellisuus on jotain aivan muuta. Jos tavoitteesi on rakentaa hevosesi kanssa suhde, joka kestää heidän elämänsä, ensimmäinen askel on kunnioituksen rakentaminen, ja kunnioitus alkaa maasta. Tätä artikkelia varten oletamme, että hevosesi perustarpeet täytetään, jotta hän on vastaanottavainen tämän tyyppiselle peruskoulutukselle. Hevosesi tulee noudattaa tervettä ja säännöllistä ruokinta-aikataulua, joka on suunniteltu pitämään hänet parhaalla mahdollisella tavalla, ja vaikka olisit adoptoinut tai ostanut hevosen, joka on heikko nälästä tai sairaudesta, voit silti käsitellä joitakin perusasioita kunnioittamatta vahingoittamatta hevostasi. Jos olet epävarma, tarkista ensin eläinlääkäriltäsi, ja jatka sitten hitaasti pitäen mielessäsi hevosesi mukavuuden ja rakentamisen siitä eteenpäin.

Muista toistaa kaikki seuraavat harjoitukset hevosesi pään molemmilta puolilta ja muista harjoitella niitä säännöllisesti ja johdonmukaisesti. pysy rauhallisena ja lujana, kun pyydät hevostasi tekemään jotain, ja palkitse hänen pieninkin yritys. Hevonen, joka laskee päänsä ja alkaa nuolla suunsa tai tehdä pureskeluja, on hevonen, joka miettii, mitä pyydät häneltä, ja tämä on se, mitä haluat: ajatteleva hevonen. Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun teet pohjatyötä, muista, että harjoittelet myös itseäsi; Kun työskentelet hevosesi kanssa, kehonkielesi ja vihjeesi selkiytyvät ja ymmärrettävät paremmin, ja hevosesi rentoutuu ja seuraa esimerkkiäsi.

Perusharjoitukset

Näiden ensimmäisten harjoitusten tarkoituksena on näyttää hevoselle, että hallitset hänen jalkojaan (suunta). Palatakseni esimerkkiin pomohevosen siirtämisestä karjan pois ruoasta, muista, että pomo pystyi saamaan muut hevoset liikkeelle katsekontaktilla ja kehonkielellä. Joten tästä aloitetaan. Haluat saada maksimaalisen vasteen pienimmällä paineella, joten aloita pienestä ja lisää liikkeitäsi, kunnes saat tuloksen, ja peruuta sitten välittömästi.

Monet ammattikouluttajat suosittelevat köysiriimua, jossa on kaksi solmua nenän päällä, ja kymmenen jalan lyijyköyttä. Syy köysiriimuihin verrattuna perusverkkoriimuihin on se, että itsepäinen hevonen voi nojata verkkoriimua vasten, vastustaen tehokkaasti vihjeitäsi ja tehden siitä, että sinun on lähes mahdotonta tuntea heidän pienintäkään yritystään. Työntöottelussa hevosesi voittaa, eikä se ole ensimmäinen tavoite. Haluat saada maksimaalisen vasteen minimipaineella (”kevyt” hevonen), ja köysiriimu auttaa sinua antamaan ensin pienempiä vihjeitä ja tuntemaan vasteen nopeammin kuin nylonriimu. Älä odota aloittamista, kunnes sinulla on köysiriimu; kunnioituksen pohjatyö tulee aloittaa heti, kun ensimmäinen kavio osuu kiinteistöön! Voit aina hankkia toisen riimun myöhemmin.

Kunnioituksen perusharjoituksia on neljä: selkä, takaneljänneksen vapauttaminen, etuneljänneksien vapauttaminen ja johtaminen.

Tausta

Peruminen on yksinkertaisesti hevosesi saattamista liikkumaan taaksepäin pois tilastasi käskystä. Peruutus ei ainoastaan ​​vahvista kunnioituksen perusvaatimuksia (hevonen siirtyy pois, kun sitä kysytään), vaan se tekee hänestä myös turvallisemman lähestyä laitumella ja ruokinta-aikana, kun pyydät häntä siirtymään pois porteista tai syöttölaite. On kaksi perustapaa peruuttaa hevosta: seisoa hänen kyljellään korvien vieressä tai vihjaa häntä hänen päänsä edestä, kasvot häntä kohti.

Aloita ensimmäisellä menetelmällä hevosesi kummaltakin puolelta pitämällä pari tuumaa riimussa olevan pidikkeen alapuolella toisessa kädessäsi ja loput lyijyköydestä toisessa kädessäsi (muista, ettet pidä köyttä silmukoissasi käsi keskellä). Paina kevyesti riimua ja astu hevosen olkapäätä kohti. Etsit askelta taaksepäin miltä tahansa jalalta. Jos haluat, heiluta riimua hieman pidikkeestä pitelemällä kädellä ja/tai lisää painetta takaisin olkapäätä kohti. Älä epäröi; ole luja ja varma. Älä vapauta painetta ennen kuin hevonen astuu taaksepäin, ja vapauta se sitten välittömästi. Paineen vapauttaminen on heidän palkintonsa oikean tekemisestä. Kun edistyt, hevosesi pitäisi ottaa enemmän askeleita taaksepäin, enemmän energiaa ja vähemmän painetta. Tämä vaatii kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä. Lopulta haluat pystyä astumaan heidän olkapäätään kohti ja saada heidät takaisin, kunnes pysähdyt. Riippumatta siitä, miltä puolelta aloitat, muista siirtyä hevosesi pään toiselle puolelle ja toista.

Toinen menetelmä on mukautettu useista erilaisista luonnollisen hevostaidon kouluttajista; jokainen kouluttaja panee omat erityispiirteensä tähän menetelmään. Köysiriimu toimii parhaiten tällä menetelmällä, mutta sitä ei myöskään tarvita.

Seiso hevosesi pään edessä, vain hieman sivuun (et halua olla heidän sokeassa kulmassa suoraan heidän edessään, mutta et myöskään halua heidän siirtyvän toiselle puolelle), noin neljän metrin päässä . Ensimmäinen askel tähän voi jättää sinut tuntemaan olosi hieman typerältä; ota katsekontakti hevosesi kanssa ja ajattele itsellesi niin lujasti kuin voit ”Varmuuskopioi”. Yritä välittää vain katsekontaktin kautta sama asia, jota laumapomo tekisi, poistuaksesi tieltäsi tai muuten. Jos hevosesi ei reagoi tähän (ja monet eivät ensimmäisellä kerralla), aloita heiluttelemaan lyijyköyttä varovasti yhdellä kädellä samalla kun pidät ”sh-sh-sh” -ääniä. Hevosesi pää voi nousta hieman ja hänen korvansa voivat pistäytyä eteenpäin; hänen kuuntelunsa. Jälleen, tässä etsit askelta taaksepäin. Lisää vähitellen ranteen ja lyijyköyden liikettä, jotta riimu saattaa hieroa koko nenää. Tämä on erittäin epämiellyttävää hevosellesi, ja hän haluaa siirtyä pois (takaisin!) siitä. Älä liiku häntä kohti; odota, että hän siirtyy pois sinusta. Toisessa vaiheessa hän astuu taaksepäin, lopeta heiluttelu ja melu ja ylistä häntä. Saatat joutua heiluttamaan köyttä aluksi melko suurilla liikkeillä, mutta hän selvittää sen nopeasti päästäkseen hankausriimusta. Kun etenet tämän harjoituksen aikana, hänen päänsä tulee laskea alas, kun pyydät häntä takaisin, mutta vaaditaan hyvin vähän painetta. Tällä menetelmällä saatat saada hevosesi niin kevyeksi ja reagoivaksi, että se perääntyy kuultuaan melun! ) siitä. Älä liiku häntä kohti; odota, että hän siirtyy pois sinusta. Toisessa vaiheessa hän astuu taaksepäin, lopeta heiluttelu ja melu ja ylistä häntä. Saatat joutua heiluttamaan köyttä aluksi melko suurilla liikkeillä, mutta hän selvittää sen nopeasti päästäkseen hankausriimusta. Kun etenet tämän harjoituksen aikana, hänen päänsä tulee laskea alas, kun pyydät häntä takaisin, mutta vaaditaan hyvin vähän painetta. Tällä menetelmällä saatat saada hevosesi niin kevyeksi ja reagoivaksi, että se perääntyy kuultuaan melun! ) siitä. Älä liiku häntä kohti; odota, että hän siirtyy pois sinusta. Toisessa vaiheessa hän astuu taaksepäin, lopeta heiluttelu ja melu ja ylistä häntä. Saatat joutua heiluttamaan köyttä aluksi melko suurilla liikkeillä, mutta hän selvittää sen nopeasti päästäkseen hankausriimusta. Kun etenet tämän harjoituksen aikana, hänen päänsä tulee laskea alas, kun pyydät häntä takaisin, mutta vaaditaan hyvin vähän painetta. Tällä menetelmällä saatat saada hevosesi niin kevyeksi ja reagoivaksi, että se perääntyy kuultuaan melun! hänen päänsä tulee laskea alas, kun pyydät häntä perääntymään, mutta vaaditaan hyvin vähän painetta. Tällä menetelmällä saatat saada hevosesi niin kevyeksi ja reagoivaksi, että se perääntyy kuultuaan melun! hänen päänsä tulee laskea alas, kun pyydät häntä perääntymään, mutta vaaditaan hyvin vähän painetta. Tällä menetelmällä saatat saada hevosesi niin kevyeksi ja reagoivaksi, että se perääntyy kuultuaan melun!

Työskentele tukemisen parissa (jompikumpi menetelmä tai molemmat sekoittaaksesi sen) niin kauan kuin hän ottaa niin monta energistä askelta taaksepäin kuin tarvitset; kulje niin hitaasti kuin hevosesi tarvitsee (ole kärsivällinen), mutta muista, että olet vahvistamassa rooliasi hallitsevana ”hevosena” kahden hengen laumassasi. Jos hevosesi tietää, mitä pyydät, mutta siirtyy laiskasti takaisin omaan aikaansa tai antaa vain yhden tai kaksi askelta, lisää painetta, kunnes hän tekee sen, mitä käsket hänen tekevän. Ajatuksena on ensin kysyä, sitten näyttää ja sitten kertoa hänelle, mitä tehdä.

Ongelmien karttoittaminen

Jos aloitat hevosella, joka ei todellakaan kunnioita sinua tai tilaasi, sinun on ensin marssittava se pois tieltäsi. Kun lyijyköysi toisessa kädessä ja kouluratsastus (tai vastaava viljelysauva ilman piiskaa kiinnitettynä) alkaa marssia paikoilleen, heiluttelee puuta polvien edestä ja liioittele todella korkealla marssia paikoillaan käsin. pumppaus myös ylös ja alas; luo rytmi paikalleen (kun hevosesi katsoo sinua kuin olisit hullu), aloita sitten marssiminen häntä kohti. Jatka rytmiäsi. Jos hevosesi liikkuu, hän saa kouluratsastussadon rintaansa ja käden leukaansa. Tavoitteesi ei ole satuttaa hevostasi, mutta hänen on tiedettävä, että olet tosissasi, joten jos hän ei liiku, kun sato saavuttaa hänet, varmista, että hän tuntee sen. Tämä on sama kuin laumanpomo paljastaa hampaansa ja puree ulos. Et ole ilkeä tai hakkaa hevostasi; jos et saa häntä poistumaan tieltäsi, hän on todellinen uhka turvallisuudellesi. Hänen täytyy ymmärtää, että sinua ei saa ajaa yli tai astua päällesi, ja tämä opettaa hänelle tämän läksyn.

Seuraavat vaiheet

Kun hevosesi on ottanut useita energisiä askelia taaksepäin pienellä paineella sinulta, kokeile perääntyä ravisauvojen yli tai yritä muuttaa suuntaa siirtämällä tarkennustasi takaisin vartaloon hänen lantiolleen (joten hän heilahtaa toiselle tai toiselle puolelle ). Kun hän on oppinut tukemaan ja kunnioittamaan tilaasi, pidä kertausharjoitukset lyhyinä ja tehokkaina, jotta hän pysyy sitoutuneena ja halukkaana. Näitä taitoja on parasta soveltaa todellisiin tilanteisiin, joten kun olet saanut hänet kiinni laitumelta, siirrä hänet muutamalle askeleelle, kun avaat portin, tai palauta hänet talliinsa yöllä.

Takaosan vapauttaminen (irrottaminen).

Toinen vaihe kunnioituksen saavuttamisessa ohjaamalla hevosesi suuntaa on saada hänet vapauttamaan takaneljänneksen käskystä. Hevonen, joka on pehmeä ja notkea takaraajoissa, on hevonen, jolla on kauniit lentävät lyijykynät, välittömät sivusiirrot, saumattomat suunnanmuutokset ja kauhu, joka tapahtuu paikallaan, ei tiellä. Jotkin kouluttajat joutuvat työskentelemään lateraalisesti (taivuttamaan päänsä pehmeästi toiselle puolelle) ennen takaneljänneksen liikuttamista, mutta tämä menetelmä voi saada sinut liikuttamaan jalkoja ennen kuin ne ovat täysin taipuneet niskaan. Kun työskentelet tämän parantamiseksi, voit lisätä lateraalista taivutusta, mutta koska tavoitteemme on kunnioitus ja vahvistaa sinut hallitsevaksi hevoseksi, aloitamme jalkojen liikkeestä ja lisäämme taivutusta seuraavissa vaiheissa.

Aloita hevosen läheltä (vasemmalta) päin hänen päätään päin ja seiso sen takana, missä ympärysmitta olisi; pidä lyijyköyttä vasemmassa kädessäsi ja aseta oikea kätesi hevosesi selkään ylittämättä toiselle puolelle. Paina lyijyköyttä vetämällä sitä hieman taaksepäin, kunnes hevosesi kääntää päätään; Kun hevonen kääntyy hieman, vapauta paine ja anna hänen suoristua. Toista vähintään kolme kertaa kummallakin puolella. Tavoitteena tässä tapauksessa on saada hevonen taipumaan sivulle, ei kosketa heidän kylkeään kokonaan; haluat vain nähdä heidän silmänsä sinua kohti. Kolmannen kerran jälkeen pidä hevosen päätä hieman koukussa, pudota oikea kätesi sille puolelle, jossa ratsastajan kantapää saattaa pyytää liikettä, ja lyö hänen kylkeään kevyesti kätesi kantapäällä pitäen kevyesti painettuna johtoköyttä. Tässä etsit hevostasi vapauttamaan takajalkaansa, ristiin vasen takajalka oikean takajalan edessä. Alussa etsi vain yksi askel poikki, älä sekoitus; sinun täytyy nähdä toinen jalka ristissä toisen edessä, ei vain sekoitella. Kun saat sen, lopeta välittömästi törmääminen ja vapauta kaikki paine, ylistä suullisesti ja hiero kädelläsi kohtaamista. Toista tämä harjoitus niin monta kertaa kuin on tarpeen, jotta saat yhden askeleen kevyellä paineella. Lopulta sinulla on hevonen, joka vapautuu nopeasti ja kääntyy etujaloilla. Muista harjoitella tätä hevosen molemmilla puolilla ja vuorotellen vapauttaa takaneljännekset selkänojan kanssa. etsi vain yksi askel poikki, älä sekoitusta; sinun täytyy nähdä toinen jalka ristissä toisen edessä, ei vain sekoitella.

Kun saat sen, lopeta välittömästi törmääminen ja vapauta kaikki paine, ylistä suullisesti ja hiero kädelläsi kohtaamista. Toista tämä harjoitus niin monta kertaa kuin on tarpeen, jotta saat yhden askeleen kevyellä paineella. Lopulta sinulla on hevonen, joka vapautuu nopeasti ja kääntyy etujaloilla. Muista harjoitella tätä hevosen molemmilla puolilla ja vuorotellen vapauttaa takaneljännekset selkänojan kanssa. etsi vain yksi askel poikki, älä sekoitusta; sinun täytyy nähdä toinen jalka ristissä toisen edessä, ei vain sekoitella. Kun saat sen, lopeta välittömästi törmääminen ja vapauta kaikki paine, ylistä suullisesti ja hiero kädelläsi kohtaamista. Toista tämä harjoitus niin monta kertaa kuin on tarpeen, jotta saat yhden askeleen kevyellä paineella. Lopulta sinulla on hevonen, joka vapautuu nopeasti ja kääntyy etujaloilla. Muista harjoitella tätä hevosen molemmilla puolilla ja vuorotellen vapauttaa takaneljännekset selkänojan kanssa. Toista tämä harjoitus niin monta kertaa kuin on tarpeen, jotta saat yhden askeleen kevyellä paineella. Lopulta sinulla on hevonen, joka vapautuu nopeasti ja kääntyy etujaloilla. Muista harjoitella tätä hevosen molemmilla puolilla ja vuorotellen vapauttaa takaneljännekset selkänojan kanssa. Toista tämä harjoitus niin monta kertaa kuin on tarpeen, jotta saat yhden askeleen kevyellä paineella. Lopulta sinulla on hevonen, joka vapautuu nopeasti ja kääntyy etujaloilla. Muista harjoitella tätä hevosen molemmilla puolilla ja vuorotellen vapauttaa takaneljännekset selkänojan kanssa.

Ongelmien karttoittaminen

Jos hevosesi liikkuu eteenpäin vapauttaessaan, hän todella vain kävelee ympyrää ympärilläsi ja sinä etsit heiluvaa takapäätä. Vapauta hieman riimua kohdistuvaa painetta, koska hän saattaa ajatella, että yrität kävellä häntä, ja nosta kätesi hänen silmänsä eteen estääksesi häntä kävelemästä sinua kohti. Varmista, että hän tuntee sinun törmäävän hänen kylkeensä; et pelaa pihvejä. Sinun tulee ehdottomasti palkita yritys, mutta varmista, että hevosesi ymmärtää, että tarkoitat sitä, kun käsket häntä tekemään jotain. Voit myös astua hänen takaneljännekseensä suurella liikkeellä, ja hänen pitäisi siirtyä pois tieltäsi.

Seuraavat vaiheet

Kun hevosesi vapauttaa takaneljänneksensä mahdollisimman pienellä paineella, kääntyen tai liikkuen hyvin vähän etujaloillaan, lisää loppuun selkäharjoitus. Anna hänelle hieman enemmän lyijyköyttä, ja kun hän kääntyy sinua kohti, ala tukemaan häntä käyttämällä sinulle parhaiten sopivaa menetelmää.

Lisäksi hyvän venytyksen saamiseksi voit alkaa pyytää hevostasi taivuttamaan niskaansa kumpaankin suuntaan koskettaaksesi hänen kylkeään. Seiso hevosesi vieressä joko hänen vartaloaan tai päätään päin, lähelle hänen lantion kärkeä, ja vedä lyijyköyden pää hevosesi selän yli. Jos aloitat lähipuolelta, liu’uta vasen käsi alas lyijyköyttä kohti pidikettä, ja kun olet noin puolentoista jalan päässä, vedä taaksepäin ja hieman ylöspäin säkäa kohti (täältä vedät sisäänpäin satula). Kun hevonen venyttelee takaisin kylkeään jonkin verran, vapauta se välittömästi ja anna hänen rentoutua 5-10 sekuntia ennen kuin joustaa uudelleen. Joskus voit kutittaa heidän viiksiään, jos (heillä on sellaisia), ja he ulottuvat pidemmälle; muut kouluttajat ehdottavat, että otat heidän päänsä toiseen käteensä ja häntään toiseen ja pyydät heitä venyttelemään häntä koskettaakseen häntä. Kaikissa taivutusharjoitteluissa köysiriimu on melkein välttämätöntä; itsepäinen hevonen makaa takaisin nauhalle ja odottaa kärsivällisesti, että lopetat kysymisen. Jos näin tapahtuu, lyö lyijyköyttä hieman ja valmistaudu vapauttamaan, jos he yrittävät edes vähän. Haluat aina lopettaa positiiviseen sävyyn, koska hevonen työskentelee kanssasi ja on tarkkaavainen.

Eturaajojen vapauttaminen (irrottaminen).

Nyt kun hevosesi tukeutuu pehmeästi ja vapautat takaraajat kevyesti, on aika työstää etupäätä. Jos taka on moottori, etu on ohjauspyörä. Hevosesi etuneljänneksen hallintaan pääseminen antaa sinulle enemmän itseluottamusta, kun nouset ylös; hän tietää, että tarkoitat liiketoimintaa, kun ohjaat häntä, koska loit hallinnan perustan maahan.

Seiso molemmilla puolilla, suunnilleen samansuuntaisesti hevosen korvan kanssa, ehkä hieman taaksepäin. Et halua olla liian kaukana, sillä hevosesi tuntuu ajavan häntä eteenpäin, etkä halua olla liian kaukana hänen edessään, koska hän luulee, että pyydät häntä perääntymään. Kun lyijyköysi toisessa kädessä, varmista, että hänellä on tarpeeksi tilaa, jotta et vedä hänen kasvoilleen, mutta ei niin paljon tilaa, että hän voi vain siirtyä pois ja välttää toiminnan, nosta kätesi silmien korkeudelle ja alkaa heiluttele rytmisesti molempia käsiä häntä kohti. Hänen päänsä nousee luultavasti ylös välttääkseen käsiäsi; yritä pitää ne hänen silmiensä tasolla. Jos hevosesi on erityisen pitkä, saatat haluta lisätä cropin tai muun harjoitusmailan pidentääksesi kättäsi. Jälleen etsit yhtä askelta, tällä kertaa yksi etujalka ristissä toisen yli. Lisää painetta noin viiden aallon välein saamalla ne liikkumaan isommin tai lyömällä hänen kaulaansa. Tavoitteesi tässä ei ole satuttaa hevostasi, vaan matkia pomoa laitumella; kun sanot liikkua, hänen täytyy LIIKKUA ja NYT. Joillekin hevosille tämä voi tarkoittaa kaulan lyömistä, mutta tarkista itsesi ja varmista, että lisäät painetta, koska on aika, ei siksi, että olet turhautunut.

Ongelmien karttoittaminen

Jos hevosesi perääntyy, kun pyydät vapautusta, se on ok; hän yrittää selvittää, mitä pyydät häntä tekemään. Älä lisää painetta; pysy hänen kanssaan ja kysy. Kun hän lopettaa perääntymisen, mutta ei vieläkään vastaa, voit lisätä painettasi.

Jos hevosesi liikkuu eteenpäin paetakseen painetta, peräännä häntä välittömästi 10-20 askelta ja aloita alusta. Varmista, ettet seiso liian kaukana takana (joten kehonkielesi siirtää häntä eteenpäin), mutta älä muuten anna hänen liikkua eteenpäin. Hän saapuu tilallesi pyytämättä, ja se ei ole turvallista.

Seuraavat vaiheet

Kun hevosesi irtoaa tasaisesti sekä edestä että takaa, vaihda niitä vuorotellen; vapauta takaosa ja sitten etuosa. Katso, voitko saada hänet vapautumaan katsomalla vain hänen lantionsa tai olkapäänsä. Palaa julkaisujen väliin ja muista kehua ja antaa aikaa levätä.
Johtava

Viimeinen harjoitus hevosesi kunnioituksen saamiseksi maassa on opettaa häntä ohjaamaan turvallisesti. Harjoituksen syyt kaipaavat vähän selitystä; sinulla ei voi olla hevosta, joka juoksee ylitsesi, katkaisee sinut tai astuu jaloillesi, kun astut hänen eteensä. Luonnossa hallitseva hevonen on todellakin johdossa, ja kaikki muut seuraavat.

Jos katsot kymmentä eri ihmistä hevosineen, näet kymmenen erilaista johtamistyyliä. Jotkut ihmiset johtavat hevosen pää edessään; jotkut johtavat kävelemään hevosensa kyselyn vieressä; jotkut johtavat köysi kierrettynä hevosen kaulan ympärille; jotkut johtavat hevosen kanssa kaukana takanaan. Kunnioituksen saavuttamiseksi opit johtamaan hevosesi oikean olkapään takana; jos hevosesi on takanasi, pystyt ylittämään hänen edessään työntämättä häntä pois tieltä ja hänellä on tilaa pysähtyä ajamatta ylitsesi.

Aloita ajamalla hevosesi pois tilastasi ja varmista, että hänen huomionsa on kiinnitetty sinuun. Pidä lyijyköyttä löysästi oikean kämmenen poikki niin, että noin kolme jalkaa lyijyä sinun ja hevosesi välissä (pidä loput vasemmassa kädessäsi löyhästi kierrettynä). Syy siihen, miksi pidät kämmenen auki ja köyden sinun ja hevosesi välillä, on osoittaa hänelle, että luotat hänen kykyynsä seurata sinua, etkä pidä häntä niin tiukasti kiinni sinussa, ettei hän voi liikkua. Muista, että lentoeläimenä hevosen vaisto saa hänet vetäytymään, jos hän tuntee olevansa loukussa, ja hänen pitäminen leuan alla tai liian lähellä riimua voi aiheuttaa tämän tunteen. Käännä selkäsi hevosellesi, olkapäät suorassa. Katso suuntaan, johon olet menossa, ja astu yhdellä pehmeällä liikkeellä eteenpäin oikealla jalalla, napsauta kielelläsi, ja liikuta oikeaa kättäsi hieman eteenpäin. Lopettaaksesi istuta molemmat jalat ja joko sano ”vau” tai puhalla ulos suun kautta kovaa. Voit halutessasi lisätä tähän hieman kyykkyä (samanlainen liike kuin yrittäessäsi pysäyttää hevosesi satulaan istumalla alempana). Kävele ympyröissä ja varmista, että pidät pääsi ylhäällä ja katseet kohti haluamaasi suuntaan (hevosesi lukee kehonkieltäsi takaapäin), hevonen oikean olkapään takana.

Ongelmien karttoittaminen

Jos hevosesi ei ole tottunut seuraamaan, tai se on korkealla, tai jos hän ei oikein saa ajatusta pysyä poissa tilastasi, hän juoksee olkapäällesi tai yrittää hypätä edelläsi. Älä anna hänen tehdä tätä; ole johdonmukainen. Pysäytä ja peräänny, aloita sitten uudelleen tai johda hänet ympyrään, joko hänen eteensä tai vain vasemmalle poispäin hänestä. Älä anna hänen johtaa sinua, äläkä anna hänen asettaa sinua olkapäänsä viereen. Kun hän tekee tämän, hän on kertonut sinulle, että olet hänen huonompi, ja hän tulee ohjaamaan täällä, kiitos paljon. Vedä hänet pois ja pidä hänet poissa tilastasi. Matkusta aluksi lyhyitä matkoja ja palkitse aina kokeilu.

Seuraavat vaiheet

Pitkät, vaeltavat kävelyt, kunnioittava sitoutumisaika: nämä ovat seuraavat askeleesi. Harjoittele hevosesi johtamista turvallisesti minne ikinä menetkin, ja ole johdonmukainen hänen asemansa kanssa.

Kunnioittava hevonen, onnellinen hevonen, kaunis suhde

Nämä ovat alkeellisimmat harjoitukset, joiden parissa voit aloittaa työskentelyn välittömästi rakentaaksesi hevosesi kanssa vahvan suhteen, joka perustuu kunnioitukseen ja luottamukseen. Palaat aina niiden taustalla oleviin perusperiaatteisiin, aivan kuten laitumella oleva pomo vahvistaa asemaansa aika ajoin. Nämä yksinkertaiset harjoitukset yhdistettynä hoitoon (etsi hänen kutiavat kohdat!), hevosesi tarkkailemiseen laitumella ja rentouttavaan laiduntamiseen, vahvistavat suhdettasi maassa ja luovat pohjan pitkälle ja kestävälle siteelle hevosesi kanssa.

Vaikuttava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *