Onko hevosravikilpailu hyväksi Suomen taloudelle?

Vaikka ravikilpailu on yksi suurimmista eläimiin liittyvistä urheiluista maailmassa, suomalaiset rakastavat ravikilpailua eniten. Ravikilpailu kerää noin 5 miljoonaa ihmistä vuosittain tapahtumiin ympäri Suomea, jolla on positiivinen vaikutus maan taloudelle.

Selvitä, onko ravikilpailu hyväksi Suomen taloudelle ja tulisiko harrastajien sijoittaa toiseen urheiluun lisätäkseen BKT:ta.

Historia

sivun kuva Onko hevosravikilpailu hyväksi Suomen taloudelle Historia - Onko hevosravikilpailu hyväksi Suomen taloudelle?

Ravikilpailu on ollut tunnettu ja rakastettu pitkään ennen kuin ensimmäinen kilpailu pidettiin vuonna 1817. Myöhemmin, 60-luvulla, ravikilpailua päivitettiin ja nykyaikaistettiin kun kevyiden rotujen sallittiin osallistua kilpailuihin.

Suositumpi kuin kilparatsastus

Koska Suomesta puuttuu kilparatsastuskulttuuri, suomalaiset pitävät enemmän ravikilpailusta, tehden siitä suurimman hevosurheilun maassa.

Käytetyt rodut

Ravikilpailu on äärimmäisen vaativa urheilu, ei vain ratsastajille, mutta myös hevosille. Jotkin hevosrodut eivät ole sopivia urheiluun. Kevyitä ravihevosia kuten orlovravureita Venäjältä, venäläisiä ravureita tai tavanomaisia rotuja käytetään pääosassa kevyissä ravikilpailuissa. Toisaalta suomenhevosia käytetään pääasiassa vaativimmissa kilpailuissa.

Ravikilpailun taloudellinen vaikutus

sivun kuva Onko hevosravikilpailu hyväksi Suomen taloudelle Ravikilpailun taloudellinen vaikutus - Onko hevosravikilpailu hyväksi Suomen taloudelle?

Katsotaan, miten ravikilpailu vaikuttaa talouteen.

Alhaisemmat jalostustuotannot

Eri hevosyhdistysten mukaan, taloudellinen takaisku, josta Suomi kärsi vuonna 2009, johti jalostustuotannon laskuun, joka oli jopa alhaisempi kuin 90-luvulla, vain 1 897 tammalla. Tämä voisi vaarantaa urheilun tulevaisuuden hevosten puutteen takia.

Uhkapelaaminen on tärkeää, muuten ala lyyhistyy

Uhkapelaaminen on todistanut olevansa elintärkeää pitämään ravialaa vedenpinnan yläpuolella. Suomen ravi- ja jalostusyhdistys sekä Suomen Ratsastajainliitto kertovat, että ilman uhkapelaajia, jotka asettavat panoksia ja osallistuvat raveihin, ravikilpailuja ei luultavasti olisi olemassa. Uhkapelurit pitävät alan elossa.

Ravikilpailu on osa suomalaista kulttuuria, ja sen takia sitä tulisi säilyttää keinolla millä hyvänsä. Rahapelialan tuottojen tiedetään olevan korkeita ja yltävät jopa 200 miljoonaan euroon. Toivotaan, että ihmiset jatkavat tämän perinteisen urheilun tukemista.

Vaikuttava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *