Horse racing wars – All about the Finnish horse

Vaikka suomalaiset tunnetaan siitä, että he rakastavat kaiken kokoisia ja tyyppisiä hevosia, mikään ei voita suomenhevosta sen fyysisten piirteidensä ja vahvuuksiensa ansiosta. Opi suomenhevosesta, kuinka se käyttäytyy ravitapahtumissa, kuinka sitä käytettiin sodissa ja miksi sitä pitäisi säilyttää suomalaisena kulttuurin pääaineksena.

Se on kylmäverinen

sivun kuva Kilparatsastussodat Kaikki suomenhevosesta Se on kylmäverinen - Horse racing wars - All about the Finnish horse

Suomenhevonen on osa maailman kylmäverisiä rotuja, friisiläisen, perchenhevosen, islantilaisen, ardennen, budweiser clydesdalen, shirenhevosen ja belgian hevosen rinnalla.

Nämä kylmäveriset rodut tunnetaan siitä, että ne ovat kärsivällisiä, lempeitä ja rauhallisia, joka tekee niistä parhaan hevosrodun vetämään vaunuja, kärryjä tai auroja.

Se on Suomen kansallinen hevosrotu

sivun kuva Kilparatsastussodat Kaikki suomenhevosesta Se on Suomen kansallinen hevosrotu - Horse racing wars - All about the Finnish horse

Vaikka suomenhevonen on ollut olemassa vuosisatojen ajan ja sitä pidetään täysin suomalaisena hevosrotuna, suomenhevonen tunnistettiin Suomen kansallisena hevosrotuna vasta vuonna 2007.

Eri käytöt

sivun kuva Kilparatsastussodat Kaikki suomenhevosesta Eri käytöt - Horse racing wars - All about the Finnish horse

Suomenhevosta käytetään yleensä metsätaloudessa ja maanviljelyssä, joka on auttanut Suomen kehitystä vuosisatojen ajan. Tätä hevosrotua käytetään myös urheilussa kuten ratsastuksessa, kilparatsastuksessa ja ravikilpailuissa sen sirojen liikkeiden ja ravin ansiosta.

Suomenhevonen on täydellinen raskaaseen työhön sen vahvuuden sekä muiden piirteiden ansiosta.

Se on vahva, raskas ja vastustaa rankkoja sääolosuhteita

sivun kuva Kilparatsastussodat Kaikki suomenhevosesta Se on vahva raskas ja vastustaa rankkoja sääolosuhteita - Horse racing wars - All about the Finnish horse

Tätä hevosrotua käytetään eri aloilla sen ansiosta, että se on yksi raskaimmista ja vahvimmista hevosroduista maailmassa.

Suomenhevosta kutsutaan usein ”Lempeäksi Jättiläiseksi”, koska sillä on rauhallisempi luonne, suuri ja lihaksikas runko, ja se työskentelee hyvin rankoissa sääolosuhteissa, koska se on jalostettu kylmemmissä ympäristöissä.

Suomenhevosen kanta on alhaisempi kuin koskaan

Koska maanviljely ja metsätalous on nykypäiväistetty sen jälkeen kun koneet ilmestyivät 1900-luvulla, suomenhevosen kanta romahti yli 400 000:sta 14 000:een 80-lukuun mennessä. Suomenhevosen kanta vuoteen 2012 mennessä oli noin 20 000, joka määrittää suomenhevosen uhanalaiseksi hevosroduksi.

Kauniit ja erilaiset värit

sivun kuva Kilparatsastussodat Kaikki suomenhevosesta Kauniit ja erilaiset värit - Horse racing wars - All about the Finnish horse

Yli 90 prosenttia suomenhevosista on kastanjan värisiä valkoisilla hännillä ja harjoilla. Vaikka kastanja on yleisin väri tälle hevosrodulle, harmaan, mustan ja muun värisiä suomenhevosia voidaan myös löytää. Vuoteen 2006 mennessä on rekisteröity vain yksi valkoinen suomenhevonen.

Eri suomenhevosen tyypit

sivun kuva Kilparatsastussodat Kaikki suomenhevosesta Eri suomenhevosen tyypit - Horse racing wars - All about the Finnish horse

Suomenhevosen perhe jaetaan 4 eri hevostyyppiin, jokaista niistä käytetään tiettyihin asioihin riippuen hevosen piirteistä ja kyvyistä. Vetotyyppiä käytetään yleisesti maanviljelyyn ja metsätalouteen, kun taas ravityyppiä käytetään ravikilpailuihin sen kevyen luonteen ja pitkien jalkojen ansiosta.

Ratsastushevostyyppiä käytetään ratsastukseen ja ajoneuvona. Ponityyppiä jalostetaan yleisesti lemmikiksi, vaikka ponikokoisia suomenhevosia on käytetty ja ne ovat myös voittaneet ravihevosia ja vetotyyppejä kilpailuissa.

Tästä upeasta hevosrodusta on pidettävä huolta. Koska suomenhevoset ovat niin lempeitä ja siroja, lukemattomat hevosrakastajat ympäri maailman kilpailevat kouluratsastuksessa, esteissä ja ravikilpailuissa ottaakseen kaiken irti tämän hevosrodun kyvyistä.

Vaikuttava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *