Kuinka ja miksi hevosen herkkyyden vähentäminen

Useimmat hevosnomistajat käsittelevät hevosensa pelkoa pelottavista esineistä tai tilanteista käyttämällä herkkyyden poistoprosessia, mutta monet eivät ymmärrä sitä. Aina kun olet vuorovaikutuksessa hevosesi kanssa, esille tulee todennäköisesti jotain uutta. Pelottavat hevoset ovat yksinkertaisesti vain kouluttamattomia ja reagoivat luonnollisten tietohippujensa perusteella pelätäkseen erilaisia ​​esineitä, ääniä, tuoksuja tai kosketusta. Desensibilisointi on väline, jolla voit kouluttaa hevosesi toimimaan ihmismaailmassa nähdäksesi opastuksesi peloissaan. Sensibilisointi ei ole askel. Sen sijaan osa kaikkea opetusta.

Hevoskouluttajien, jotka huomaavat, että hevosten käsittely on vaikeaa, on opetettava nämä neljä oppituntia hevoselleen. Sillä ei ole väliä, ohjaatko hevosta vai varsaa, lähinnä siksi, että nämä tunnit ovat tärkeitä opetusjärjestelmälle. Älä anna hevosesi hallita sinua; sinun on toimittava lauman johtajana.

Hevosopetuksessa puhutaan myös oikeasta kahvasta. Opetushevosia voisi verrata tiilitalon rakentamiseen. Kestää jonkin aikaa ennen kuin pystyt rakentamaan sen valmiiksi. Joten sinun on annettava hevosellesi aikaa opetusohjelman eri oppituntien oppimiseen. Hevosesi eri ruumiinosia tulee hallita vaivattomasti. Voit aloittaa ohjaamalla yhtä komponenttia kerrallaan. Tätä tehdessäsi sinun on oltava aktiivinen ratsastaja, ei reaktiivinen.

Motivaatio

Tämä voisi olla ensimmäinen oppitunti hevosellesi. Hevoset ovat luonnostaan ​​villieläimiä. He syövät, leikkivät, hoitavat ja nukkuvat. Ne tunnetaan kuitenkin myös laumaeläiminä ja tamma hallitsee koko laumaa. Jotta voit kouluttaa hevosesi tehokkaasti, sinun on toimittava lauman johtajana. Koska aiot kouluttaa hevostasi, se on kuin pyytäisit hevostasi toimimaan puolestasi. Sinun on mietittävä jotain, joka motivoi hevostasi noudattamaan hänelle laatimaasi opetussuunnitelmaa. Hevoset eivät halua tulla johdettaviksi, ja se on yksittäinen tosiasia, joka sinun pitäisi yksinkertaisesti hyväksyä. Mutta se ei lopu tähän. Sinun ei pitäisi vielä luovuttaa.

Paikka

Tämä on todella paikka, jossa ”piste” tulee sisään. Sinun on löydettävä tietty paikka, jota on mahdollista käsitellä varmistaaksesi, että hevosesi seuraa. Tämä saattaa viedä aikaa, mutta jatka vain yrittämällä tunnistaa oikea alue hevosen koko kehon ympäriltä.

Suunta

Kun olet löytänyt alueen, sinun on päätettävä suunnan ympäri. Jokainen osa hevosen järjestelmästä voi mennä eri suuntiin – vasemmalle, oikealle, eteenpäin, taaksepäin, alas ja ylös. Valitse vain 1 suunta. Varmista, että hevosesi ymmärtää apuvälineesi tai merkkisi, jotta hän ei hämmentyisi.

Palkinto

Tämä voi olla viimeinen oppitunti. Kun hevosesi seuraa merkkejäsi, älä unohda antaa hänelle palkintoa. Pystyt antamaan hänelle herkkua tai voit vain taputtaa häntä kevyesti ja sanoa ”se on erinomainen poika/tyttö”.

Neljä oppituntia vaikuttavat todella helpolta, mutta se on erilaista, kun olet jo käsillä opetuskentällä. Itsepäisiä hevosia on vaikea hallita ja tarvitset paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Jos sinulla ei ole kokemusta, älä epäröi kääntyä ammattilaisten puoleen. Älä lannistu, sillä kaikki hevoset eivät ole itsepäisiä, löydät myös niitä, joiden kanssa työskentely on vaivatonta. Salaisuus olisi opettaa neljä oppituntia yksi kerrallaan. Kun hevosesi tuntee oppitunnit, kohtaat vähemmän ongelmia.

Motivoivan tekijän tunnistaminen ei ole niin helppoa kuin luulet. Aloita aikaisin. Sinun on myös oltava loistava ratsastaja, jotta et hämmentyisi hevosen liikkeiden tulkinnassa. Löydä kaikki, mitä pystyt sopivasta hevoskoulutuksesta. Sinun on tutkittava hevosen käyttäytymistä ja persoonallisuutta. Yritä ymmärtää, kuinka sisällyttää nämä neljä oppituntia opetussuunnitelmaasi ja onnea sinulle.

Aloita hevosen koulutuksen opettaminen seisomalla ensin hevosesi edessä, jotta hän näkee selvästi kehonkielesi. Seiso niin kuin osaat kouluttaa hevosta kuten johtaja, ja heiluta köyttä hieman nähdäksesi, kuinka vähän hevosesi tarvitsee tuntea, mitä pyydät. Anna hevosellesi aina mahdollisuus tehdä oikein, kun työskentelet näiden menetelmien kanssa hevosen kouluttamisessa ja käytä aina vaiheita ”kysyäsi”. Lopeta heiluttelu hevosesi pienimmälläkin yrityksellä ja odota ennen kuin kysyt uudelleen, sillä näin koulutetaan hevonen opetusvaiheessa. Haluat käyttää noin neljää vaihetta työskennellessäsi hevosen kouluttamisessa ja nostaa ”kysymisesi” intensiteettiä joka kerta. Olen saanut jotkut hevoset katsomaan minua ”jo sinä ja kuka muu”, mutta älä huoli, kun hevosesi tuntee viimeisen vaiheesi, he ovat yhtä mieltä siitä, että tiedät kuinka kouluttaa hevonen tukeutumaan. Sinun tulee käyttää viimeistä vaihettasi vain muutaman kerran ja hevosesi tietää.

Älä koskaan unohda, kuinka tärkeää on olla alfahevonen, joka ei menetä kärsivällisyyttäsi, jotta voit rakentaa kumppanuuttasi, kun työskentelet hevosen koulutuksessa. Keksi erilaisia ​​tapoja tukea hevostasi, kuten sormet nenässä tai keppi rinnassa tai jopa työntämällä ilmaa hevosesi ympärillä.

Hevoset ovat vain kouluttamattomia. Hevosen järjestelmä kulkee eri suuntiin. Tässä on joitakin herkkyyttä vähentäviä oppitunteja, jotka auttavat sinua ja hevostasi.

Vaikuttava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *